Traumeterapi og PTSD i Aarhus

Livsglæde
Rigtig mange mennesker lider i dag af traumer eller af PTSD. Det kan have mange forskellige årsager, men fælles for dem er, at lidelserne skal behandles. Det er lidelser, der er meget svære at leve med, da det er svært selv at bearbejde. De kræver ofte et behandlingsforløb og hos psykologerne hos Re-View er udgangspunktet for traume- og PTSD behandling metakognitiv terapi. Denne form for terapi er meget skånsom, men effektiv på personer, der lider af de ovenstående lidelser. 

Re-View i Aarhus har stor erfaring med at anvende metakognitiv terapi som behandlingsform hos personer, der har oplevet en traumatisk hændelse eller flere forskellige hændelser. Den traumeramte kendetegnes både ved biologiske ændringer og af psykiske symptomer og kompliceres ofte af depression, angst, misbrug, hukommelsesproblemer og andre fysiske og psykiske lidelser. 

For at behandle dette anvende Re-View i Aarhus metakognitiv terapi. Denne behandlingsform er meget skånsom for personer, der har oplevet voldsomme traumer, og som derfor ikke kan holde til at gennemgå dem igen og igen. Det kan undgås ved at anvende matakognitiv som behandlingsform. Denne behandlingsform går ind og fokuserer på den naturlige helings-proces, som hvis man ønsker at hele et fysisk sår. Det betyder derfor, at psykologen ikke behøver gennemgå traumesituationen i detaljer igen og igen. Behandleren lader i stedet det specifikke traume hele ved at afbryde eventuelle uhensigtsmæssigt tankemønstre og adfærd.

Post-traumatisk stress syndrom (PTSD) 

PTSD behandling hos Re-view kan være med til at komme dit problem til livs på en skånsom måde med hjælp fra metakognitiv terapi. PTSD står for post-traumatisk stress syndrom og er en psykisk tilstand, som opstår på baggrund af én eller flere traumatiske hændelser og som har store konsekvenser for dem, der rammes. Det er derfor en traumetilstand, som den berørte er ramt af. Det skal derfor behandles på samme måde som andre traumer. Ved at anvende metakognitiv terapi, så kan værktøjerne hjælpe den berørte videre med livet. Du behøver derfor ikke bekymre dig om at blive unødigt stresset og påvirket af behandlingen. Behandlingen går ikke ud på at gennemgå grunden til at du har fået post-traumatisk stress via. genfortælling, men fokuserer på at arbejde med den naturlige heling og bearbejdelse.

Traumeterapi 

Metakognitiv terapi er et godt alternativ til dig, der ikke ønsker en behandlingform, hvor traumesituationen skal gennemgås igen og igen. Traumeterapi hos Re-view er derfor meget oplagt, hvis du gerne vil arbejde med din nuværende situation og på den måde komme videre. Behandlingen arbejder med at afbryde dine uhensigtsmæssige tankemønstre og adfærd, som du kan have erhvervet gennem traumet. Den naturlige bearbejdelse af traumet bliver derfor styrket, hvilket er med til at hjælpe dig videre. Alle traumer bliver selvfølgelig behandlet individuelt, men klinikken har oplevet rigtig gode resultater ved at anvende den metakognitive terapi.

Psykologerne hos Re-View er medlem af Dansk Psykolog Forening.

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

glad pige ligger på seng
Derfor gør rent sengetøj dig gladere

Problemer med søvnen er noget, der virker forstyrrende for mange mennesker. Man ser hvordan flere og flere har søvnproblemer, hvilket gør, at man snart vil kunne betegne det som en folkesygdom. Der kan være mange forskellige grunde til, at man ikke k...

Continue Reading...
New baby
Den første vigtige tid efter fødslen

Nærhed, dette er ganske enkelt alfa omega for en sund og glad baby. Spædbørn har et enormt behov for at mærke konstant kærlig, tryghed og omsorg – fra både deres mor og far. Det er jo dem baby skal føle sig tryg ved resten af livet. En måde at skabe...

Continue Reading...
Styrk jeres forhold med gode gaver
Styrk forholdet og jeres samspil med den rigtige julegave

Mange voksne i parforhold, vil kunne nikke genkendende til at det kan være svært at finde tid og overskud til at give hinanden nok opmærksomhed i hverdagen. Det kan være at komme med den ekstra søde bemærkning, der kan give humøret og glæden ved hina...

Continue Reading...