Kognitiv terapi kan ændre dine vaner og rytmer

Vaner og rytmer
1ssdd22

Kognitiv adfærds terapi er en anerkendt behandlingsmetode hos børn og unge. Her prøver psykologen i samarbejdet med barnet/den unge at bruge nogle af de kognitive redskaber til at få personen til at håndtere sine tanker, handlinger og følelser. 

Den kognitive adfærds terapi har fokus på, hvad der sker netop nu hos den berørte. Som navnet antyder, så fokuserer denne terapiform på vores kognition. Personernes kognition omhandler den nuværende adfærd, handlinger og følelser. Derfor arbejder psykologen med netop disse ting, når han/hun anvender kognitiv adfærds terapi. Når man anvender denne form for terapi, så er det en struktureret terapiform, hvor behandleren og klienten arbejder ud fra aftalte temaer og emner. Det er også med til, at der ofte vil være hjemmeopgaver til klienten mellem konsultationerne. Det er utrolig vigtigt at klienten laver disse øvelser og forstår vigtigheden i dem, da hjemmeopgaverne er vigtige for selve forløbet. Når klienten forstå at lave hjemmeopgaverne, så er det nemmere for klienten at give sig selv nyttige opgaver.

Denne terapiform egner sig godt til børn, da den altid tager udgangspunkt i, hvordan barnet har det lige nu og arbejder med udgangspunkt i dette. En del af terapiformen er at tænke alternative tanker, og bruge dem til at hjælpe sig videre.

Hvorfor vælger man kognitiv terapi? 

Kognitiv terapi hos Vejlefjord Rehabilitering fungerer denne terapiform i tæt samarbejde mellem barnet/den unge og psykologen. Det er vigtigt, at der er en fælles forståelse bag samarbejdet, da psykologen arbejder kognitivt med vaner og rytmer, som der arbejdes med. Der kan være forskellige grunde til at psykologen vælger at arbejde med kognitiv adfærds terapi, da denne behandlingsform kan bruge til forskellige problematikker. Fælles for behandlingsforløbet er, at der skal ændres noget ved klientens nuværende tilstand. Terapiformen arbejder på at få det bedre i nuet i stedet for at rive op i fortiden. Det er en skånsom metode, der passer godt til børn og unge. Der vil jævnligt være evalueringer af forløbet. Det vil både være indledningsvis og jævnligt under forløbet.

Vejlefjord Rehabiliterings Center 

Vejlefjord Rehabilitering er et specialiseret rehabiliteringscenter, der dagligt behandler både børn, unge og voksne, der har forskellige problemer. Stedet tilbyder en stor tværfaglighed, der er med til at kvalitets sikre de forskellige muligheder, hvor faggrupperne oftest arbejder sammen om de enkelte patienter. Tværfagligheden er med til at centret kan tage imod personer med meget svære og komplekse sager, som ikke har kunnet få hjælp andre steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *