Gode råd til at mindske ens stress på

Andre
Stress
1ssdd22

Vores liv handler generelt om, at vi skal være lykkelige. Vi skal være glade for det, som vi gør såsom vores arbejde, vores hverdag, vores fritidsinteresser og bare det at være glade.

Nogen gange kan der opstå perioder i vores liv, hvor vi er stressede.

I de perioder er det vigtigt at prøve at undgå at blive stresset over unødvendige ting.

Der er fx flere ting, som man selv kan gøre.

Gåtur og hund

Undgå bøvl med gamle eltavler

De fleste, der bor i et hus af ældre dato, de ved, at der altid er et eller andet, der skal laves. Det kan være, at man står og laver mad, og pludselig går der en sikring. Så skal man ud til eltavlen, finde ud af hvilken sikring, der er gået, og så skal man se, om man har sådan en sikring derhjemme, ellers skal man ud og købe en før, at man igen kan fortsætte med madlavningen.

Det er en ting, som man gerne vil undgå, hvis man er meget stresset. Ved at gøre brug af en ny eltavle, så undgår man at skulle skifte sikringer, da man nemt kan koble en sikring til igen. Derudover kan man med de nye eltavler have flere gruppeafbrydere, hvor ens strøm ikke er koblet til den samme gruppe. Derved kan man have gang i flere elektroniske ting uden, at strømmen går.

Mindsk stressen med motion

En anden måde hvorpå man kan prøve at mindske sin stress på er at dyrke motion. Det kan væres vært at tage sig sammen til at komme af sted i et motionscenter hver dag. Man kan med fordel investere i et løbebånd til hjemmet. Dermed har man ingen undskyldninger for ikke at komme af sted. Man kan samtidig selv bestemme hvad tid på døgnet, at man ønsker at træne. At dyrke motion er med til at give os ny energi, og samtidig er det med til at give en bedre nattesøvn. Man skal dog huske på, at man ikke skal dyrke alt for hård motion. Motion skal være med til at give en energi og gøre en afslappet. Man kan selv mærke hvor grænsen går i forhold til, hvad hård motion er. For nogen er en eller to gåture hver dag gavnligt og kan være med til at give en ny energi.

Søvn og sleeping

Husk at få søvn nok

Når man er stresset, så skal man samtidig huske på at få en god nattesøvn.

Det kan for nogen stressramte være svært. Man skal huske at få nok søvn uanset, om man er sygemeldt eller ej. Når man er i søvnunderskud, så har man endnu lettere ved at blive stresset. Samtidig kan det være sværere at håndtere stressen, når man er i søvnunderskud.

Der er mange ting, som man kan prøve for at mindske ens stress. Man skal dog huske, at det der hjælper for naboen måske ikke hjælper for en selv. Derfor skal man huske at mærke efter. Fx kan et par gåture være godt for naboens stress, men det kan være at en løbetur for en selv virker bedre end et par gåture.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.