Gør konfirmationsdagen uforglemmelig

Nyheder
kors

Post Tags

1ssdd22

Hvert år glæder en masse folkeskoleelever sig til at skulle konfirmeres. Når foråret nærmer sig er det ved at være tid til deres store dag. Det er obligatorisk, at folkeskoleeleverne skal gå til præst og deltage i gudstjenester for at kunne blive konfirmeret. Det er meget forskelligt, hvorfor den enkelte elev vælger at blive konfirmeret. Nogen gør det på grund af traditioner, imens andre udelukkende gør det for at få en fest og modtage gaver. Konfirmationsdagen skal man kunne huske tilbage på, så derfor er det vigtigt, at festen er planlagt helt ned til mindste detalje. På følgende hjemmeside www.konfirmationsnyt.dk kan du læse om nyheder og få gode råd i forbindelse med at planlægge festen.

Hvor skal festen holdes?

De fleste familier snakker allerede om konfirmationsdagen et år, inden det hele finder sted. Det skyldes, at man typisk skal have booket lokale et år i forvejen for at være sikker på at have et festlokale til den pågældende dag. Der er årligt mange elever, som skal konfirmeres fra omegnen, og sandsynligheden for at det ligger på den samme dag er meget stor. Hvis festen skal holdes hjemme i de vante omgivelser, så kan man tage planlægningen lidt mere med ro. Der er mange som vælger at holde festen ude, så de netop ikke selv skal stå for oprydningen næste dag.

konfirmation

Få styr på invitationen i god tid

Det er meget individuelt, hvordan den enkelte familie griber planlægningen an. Invitationerne plejer at være noget af det første, man tager hul på, da de gerne skal sendes ud i god tid. På denne måde kan gæsterne sætte et kryds i kalenderen med det samme. Ifølge statistikker inddrager forældrene den kommende konfirmand så meget som muligt. Det skyldes, at konfirmanden skal have det sidste ord til det meste, da det netop er deres store dag. Hvis ikke konfirmanden føler, at festen er arrangeret efter ønske, så bliver det heller ikke en mindeværdig dag.

Planlæg festen ud fra et budget

De fleste familier afsætter et budget til, hvad festen må koste. Nogle er endda så fornuftige, at de lægger penge til side hver måned. Hvis der skal bestilles mad udefra, er det også en god ide at få det planlagt i god tid. Nogen af de populære steder er nødt til at afslå familier, der er sent ude, fordi de allerede har modtaget en masse bestillinger. Man kan selv være med til at bestemme menuen således, at madfirmaet blot skal levere det efter aftalt tidspunkt.

Overraskelser

Udover selve planlægningen med den kommende konfirmand, så er der også nogle detaljer som hovedpersonen ikke skal kende til. Der kommer altid små indslag og overraskelser fra familie og venner. Nogen vælger at lave sange, imens andre holder taler eller arrangerer en lille leg. Indslag er med til at lave en god stemning blandt gæsterne, så der bør klart mindst være et indslag til festen.

blomst

Planlæg festen i god tid

Mange stresser i forbindelse med konfirmationsforberedelsen, hvorfor det netop anbefales at starte i god tid. På denne måde kan man hygge sig og koncentrere sig om de enkelte detaljer, uden at det bliver for hektisk. Festen er altid hele forberedelsen værd, da man kan se hvor god en dag konfirmanden får.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.