Spis dig glad og slip for en psykolog

Livsglæde

Post Tags

1ssdd22

Når det kommer til kost er der i princippet to måder man kan spise på (og så med en masse andre muligheder ind imellem). Man taler om den gode og den onde kostcirkel. Lad os se på dem her.

Den onde cirkel når det kommer til kost

Man spiser normalt usund og dårlig mad, når man ikke har det så godt – både fysisk og mentalt. Vi kender det alle sammen, når vi har tømmermænd og bare skal have det nemmeste og også tit det mest klamme mad – bare for at stille sulten og komme os over vores dårligdom.

Det er enormt svært at træffe en fornuftig beslutning om at spise en salat med vand til – i stedet skriger kroppen på pommes frites og cola. Det er fuldstændig det samme, hvis du har det dårligt på andre måder og især hvis du har psykiske udfordringer. Så er det svært at vælge de sunde løsninger og du havner tit med alt for dårlig mad.

Og den dårlige mad forstærker desværre denne tendens. Då får dårlig samvittighed over at spise usundt og det gør dig endnu dårligere mentalt og så kører den dårlige cirkel. Hvis du har det sådan bør du overveje at gå til en psykolog, der kan få dig ud af denne tilstand.

Den gode cirkel når det kommer til kost

Men det omvendte gør sig også gældende. Hvis du spiser sundt får din krop det godt. Kroppen får energi og en stor del af kroppen er hjernen, som også får masser af energi og kan træffe fornuftige og velovervejede beslutninger. Når du og din krop får mere energi bliver du mere aktiv og du begynder at dyrke motion. Aktiviteten kræver mere mad, men nu har du ikke lyst til at smide dårlig mad i munden, når du lige har trænet.

Så du træffer et fornuftigt valg og spiser et sundt og velnærende måltid i stedet. Og så er du inde i den positive cirkel, der også kan være svær at bryde – og det er jo bare dejligt.

At spise sundt behøver på ingen måde at være kedeligt eller smage dårligt. Men ofte kræver det en vedvarende indsats med fokus, planlægning og måske en livsstilscoach til at guide dig på vej i den rigtige retning og holde dig på sporet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.