Når I venter barn

Andre
gravid

Post Tags

1ssdd22

Det er altid en stor livsforandring, når man bliver forælder. Det er pludseligt at meget stort ansvar, der hviler på ens skuldre. Det er en omstilling som alle forældre skal i gennem, når de står med deres nye roller. Med hvis man tilmed er udfordret psykisk, så kan det være ekstra svært. Derfor kan det være en rigtig god idé, at forberede sig så meget som muligt. Både forberede sig inden barnet ankommer, med også efter barnet er kommet. Det er rart at kende til de udviklingsfaser, som barnet forventeligt vil gå i møde, så I kan være en smule påklædt til at tackle dem mest hensigtsmæssigt.

Når barnet kommer

Man presses på alle punkter, når man bliver forælder. Det vil sige at man presses maksimalt på sin søvn, da man gennem en længere periode ikke får den nødvendige mængde søvn. Derudover skal man vænne sig til at tilsidesætte de fleste af sine egne behov. Udover de fysiske påvirkninger, så rammes man også på psyken. Der kommer mange intense følelser, som man er nødt til at imødekomme og håndtere. Uanset om man er psykiskudfordret eller ej, så er det forventelige reaktioner på det at blive forælder.

mor og barn

Hvor kan man få hjælp?

Et godt sted at søge hjælp er hos Familieopstilling, som har specialiseret sig I at hjælpe familier grundigt og så meget, som de nu måtte have brug for.
Læs mere på Børnenettet.dk om familieopstilling!. Her er der rigeligt med hjælp at hente, så det bliver nemmere at finde det positive ved forældreskabet frem. Hvis barnet oplever tilknytningsproblemer  til en forælder, vil det påvirke jeres relation og barnet resten af livet. Derfor er det utrolig vigtigt, at kunne opbygge en god relation.

Når en forælder er ramt af stress

Alle former for psykiske lidelser, kan være en forhindring for en god tilknytning og en fungerende hverdag. Det kan for eksempel være at den ene forælder er ramt af stress. Udover at det er vigtigt for den stressramtes helbred, så er det også vigtigt for familien og især barnet, at der taget hånd om stressen, så den kan undgås. Man kan sygemelde sig fra sit arbejde, men man kan ikke sygemelde sig for tilknytningen og relationen til sit barn. Søg derfor alt den hjælp, som I har brug for, for at få hverdagen til at hænge sammen, og få den stressramte tilbage til et roligere og mere stressfrit liv.

nyfødt

Lær at tage hånd om psykiske udfordringer i opløbet

Når du bliver forælder, så bliver du med ét ansvarlig for et lille barns liv. Derfor bliver du nødt til, at sætte dine egne behov bagerst i køen. Her er det uhyre vigtigt at have værktøjer klar, til at tage psykiske udfordringer i opløbet. At du lære at mærke efter, når de er på vej, og dermed kan nå at gøre noget, for at skubbe dem på afstand. Det kan for eksempel være løbeture, cykelture, gåture eller andet, som giver dig ro i hovedet og får tankerne renset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.