Få overblik over din gæld og ro i hovedet

Blog
noter

Post Tags

1ssdd22

Rod i økonomien og et tabt overblik over gældsposterne kan give de fleste ondt i hovedet og mavepine. Om vi vil det eller ej, er økonomi en afsindigt vigtig og stor del af alles hverdag, og når der ikke er styr på økonomien, rammer det privatlivet på rigtigt mange parametre. Det er stressende, fordi alle i et moderne samfund har brug for penge for at få hjulene til at dreje rundt. Derudover er det stadig utroligt tabubelagt for langt de fleste voksne mennesker at tale om økonomi – og i særdeleshed, når den er dårlig.

Når du taber overblikket

De færreste voksne mennesker kommer uden om at stifte gæld på et eller andet tidspunkt i deres voksne liv. Det gælder særligt, når man skal slå sig ned et sted og købe hus eller lejlighed. Denne type gældsposter alene er sjældent uoverskuelige, da de er sat i system fra starten, og man afdrager månedligt, ligesom hvis man betalte husleje.

Det begynder imidlertid at blive uoverskueligt, når du har stiftet gæld flere forskellige steder, og særligt når det drejer sig om en lang række af små og mindre gældsposter hist og her. Har du for eksempel optaget en masse mindre kreditlån eller kviklån hos forskellige låneudbydere, kan det være vanskeligt til sidst at huske, hvem du skylder hvad – og hvornår beløbet forfalder til betaling. Når kviklån samtidig er kendte for at være dyrere end gennemsnittet, ligesom der månedligt løber renter, administrationsomkostninger og gebyrer på, bliver det mere end vanskeligt at bevare overblikket over de mange gældsposter, du har ude.

beregning

Få ro på økonomien

I en situation som nævnt ovenfor, kan det være en rigtigt god idé at optage et såkaldt samlelån, som simpelthen lægger alle de gældsposter ind under ét lån, så du kun har én kreditor og ét månedligt afdrag. Rigtigt mange låneudbydere tilbyder i dag samlelån, og det er nemt og bekvemt at give sig til at lede efter den rigtige låneudbyder på nettet.

Ved at samle dine lån ét sted, kan du desuden spare ret store summer om måneden på diverse opkrævningsgebyrer og administrationsomkostninger, da du nu kun har én kreditor at servicere. Du kan indhente en masse forskellige tilbud fra forskellige låneudbydere på netop den samlede hovedstol, du skylder. Når du har modtaget tilbud fra de mange forskellige udbydere, kan du nemt sammenligne vilkår og priser og derefter vælge det lån, der er bedst og billigst for dig.

Derefter sørger det låneselskab, du vælger, for a indfri dine andre kreditorer og sammenlægge gælden til ét lån, som du afdrager på én gang månedligt.

Vær dog på vagt

Du skal dog gøre dit forarbejde grundigt. Du kan nemlig risikere, at én eller flere af dine kreditorer ikke vil tillade, at du indfrier før aftalt tid. Begrundelsen skal findes i, at kreditor jo taber penge i renter, når du betaler tilbage for tidligt. Derfor betinger nogle låneselskaber sig, at gælden ikke må indfries for tidligt. Andre låneselskaber vil gerne tillade, at du betaler pengene tilbage hurtigere end ventet, men kun hvis du betaler et ekstra (forholdsvist højt gebyr) for det. Undersøg derfor lånevilkårene grundigt, så du ikke ender med at betale flere penge, end du sparer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.