Psykiatriske patienter kan have særlige toilet-behov

Vaner og rytmer
1ssdd22

At være psykiatrisk patient kan være en udfordring på flere måder end en og derfor kan psykiatriske patienter ligeledes have særlige toilet-behov, som der bør tages hensyn til. Det gælder både, hvis patienten er boende derhjemme eller er indlagt på en bosteds ordning, mens vedkommende undergår behandling. Der kan være mange årsager til, at patientens toilet-behov ændrer sig, hvad enten det er fordi de rent fysisk ikke er i stand til at foretage almen, personlig hygiejne eller fordi det er baseret i psyken. Der findes derfor en lang række assisterende genstande, der kan gøre processen lettere. Brug af bækken til psykiatriske patienter forbindes ofte med bæltefikserede indlæggelser, hvor patienten af sikkerhedsmæssige årsager ikke har mulighed eller lov til, at gå på toilettet på egen hånd. Derfor besørges der i en bækkenstol.

Der er generelt en hel del foranstaltninger, der er med til at gøre almindelige gøremål mulige for psykiatriske patienter Det er en individuel sag og de personlige behov varierer alt efter, hvilken psykiatrisk lidelse, der er tale om samt i hvilken grad, den er tilstedeværende. Ligeledes er det individuelle sikkerhedsniveau gældende. Når en patient eksempelvis fikseres med bælte eller placeres i en anordning, hvor der ikke er fri adgang til toilet eller bad, kan et bækken være medvirkende til, at patienten kan gå på toilettet på egen hånd og uden assistance fra personale.

Brug af bækken i psykiatrien

Et bækken bliver typisk forbundet med ældre seniorer, der med alderen har fået besvær med at få rettet nødtørft. Et bækken er dog ikke kun rettet mod ældre, men folk der generelt har besvær med at gå på toilettet og psykiatriske patienter, der ikke har mulighed for at gå på toilettet under normale omstændigheder, uanset hvad årsagen måtte være hertil. Med en bækkenstol fra LivetSomSenior bliver livet som psykiatrisk patient også lettere, når det kommer til toiletbesøg. En bækkenstol kan både komme i et løst bækken, der essentielt er sammenlignelig med en potte for voksne, men til psykiatriske patienter er bækkenstolen mest populær. Den ligner til forveksling en kørestol, hvor der er arm- og benstøtter samt ryglæn på, men under sædet forefindes et bækken monteret.

Der er også mulighed for at benytte en bækkenstol i badet til at sidde på. De fleste modeller er lavet i vandfast materiale og har hjul for enden af benene, således at stolen kan transporteres fra a til b efter behov. Husk blot at låse hjulene, når den har indtaget den ønskede position. Ellers risikerer man, at stolen ruller ved brug og det kan forårsager uheld og skader for patienten. At benytte en bækkenstol i badet er mest normalt hos patienter, der af den ene eller anden årsag ikke er i stand til selv at stå oprejst, som har tendens til at besørge i badet eller som har tendenser til at agere på udadreagerende vis i en bad- eller toiletsituation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *