Tag hånd om din fødselsdepression

Andre
sovende baby
1ssdd22

Det er ikke noget, som særlig mange af os taler om. Men det ændrer ikke på, at en stor gruppe af kvinder – og mænd – oplever en anderledes psykisk reaktion end forventet, når de bliver forældre. Frem for den knusende lykke eller den store kærlighed, så er det angst, tvivl og sorg, der fylder.

Denne tilstand kaldes for en fødselsdepression, og selvom det er en forfærdelig ting, så er den desværre langt fra unormal. Alligevel lever vi i et samfund, hvor rigtig mange nybagte forældre kommer til at skamme sig over, at de ikke kan elske og nyde deres barn på den rigtige måde. Og det er et kæmpe problem. Det betyder nemlig, at disse mennesker ikke får taget hånd om deres fødselsdepression.

nyfødt

Tal højt om dine følelser

Ikke én fødselsdepression er ens. For nogle er den meget tydelig og meget omsiggribende, mens den for andre er mere subtil og ikke så tydeligt kommer til udtryk. Derfor kan det være rigtig svært for andre at vide, at man har et problem, og hvad problemet består i. Og ved de ikke det, så kan de ikke hjælpe.

Derfor er det vigtigt at tale med andre om ens følelser. Det kan virke grænseoverskridende og forkert at italesætte de ting, der løber gennem ens hoved. Men ikke desto mindre er det helt rigtigt og ikke mindst sundt. Man kan starte med sine nærmeste eller sin læge.

kvinde meditation undenfor

Læs om andres oplevelser

Som ramt af en psykisk lidelse kan man nemt komme til at føle sig helt utrolig alene. Derfor isolerer man sig nemt og føler sig afskåret fra verden omkring sig. Her kan det være en god idé at læse om andre oplevelser – ikke kun med fødselsdepression, men også med forældreskabet og livet med børn generelt. 

Her kan man med fordel gå på jagt på nettet. Der findes rigtig mange sider, der handler om det at få børn. En af dem med et mere lyst og positivt budskab er babymode.dk. Vil man hellere læse om andre med samme sygdomsbillede, kan man med fordel opsøge psykiatriske foreninger og læse andres historie dér. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *