Få større glæde i hverdagen med positiv psykologi

Andre
kvinde der er glad
1ssdd22

Går du rundt med triste tanker til hverdag men ville du ikke reelt kalde dig for deprimeret? Så kan det måske være, at du skal kigge på noget der hedder ’positiv psykologi’. Læs med her for at lære mere om hvad det går ud på og find gode råd om, hvordan du får styr på de negative tanker. 

Terapisamtale

Anden tilgang til livet

Positiv psykologi er meget tæt relateret til kognitiv psykologi, som netop går ud på at kigge på hvilke tankemønstre vi render rundt med. Vi tænker rigtig meget i løbet af dagen, og meget ofte kan vi tænke ting, som egentlig er objektiv set forkerte. Men det er ikke altid, at vi lige opdager dette i øjeblikket og spørger os selv om, hvor den tanke kommer fra. I stedet for acceptere vi den bare, og den bliver til en del af vores hverdag. 

Kognitiv psykologi handler om at gribe fat i disse mere eller mindre ubevidste tankemønstre og sætte spørgsmålstegn ved dem. Positiv psykologi – som vel kan betegnes som lidt af en gren indenfor kognitiv psykologi – har fokus på at omvende disse negative tankemønstre til nogle positive. 

Det handler derfor om at ændre ens tilgang til livet. Der er ingen, der siger, at du skal gå og være lalleglad hele tiden. Men du kan vælge at se tingene fra den positive side, imens du objektivt ser, at der da også var negative konsekvenser ved en bestemt begivenhed – men det er bare ikke det, som du har fokus på.

Find den rette psykolog

Hvis du gerne vil gøre mere ud af alt dette med positiv psykologi, så er det en god ide at gøre det i fællesskab med en psykolog. Det kan nemlig være svært at ændre tankemønstre helt alene. 

Hvis du gerne vil finde en god psykolog, så handler det først og fremmest om at se, hvilke muligheder du har i dit område. Dernæst kan du begynde at rode anmeldelser igennem for at få et bedre indtryk af, hvilket omdømme de enkelte psykologer har. 

Læs mere her hvis du bor i København og du leder efter en psykolog. Disse er meget roste af tidligere klienter. 

Trist person

Find gode teknikker på nettet

Det kan være dyrt at gå til psykolog og det er også derfor, at mange mennesker vælger at holde sig væk. De har simpelthen ikke råd.

Det er ikke strengt taget nødvendigt at tage til psykolog og få hjælp, hvis du gerne vil ændre din tilgang til livet. Du kan også gøre det selv og på nettet kan du for eksempel helt gratis finde frem til nogle gode teknikker, som du kan benytte dig af. Læs om det her – på denne side er der ofte gode artikler hvoraf mange omhandler den mentale sundhed. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.