Plej din psyke – snak med en psykolog

Andre
samtale

Post Tags

1ssdd22

Overalt i samfundet får vi konstant fortalt, at man skal holde sig sund, se godt ud og udstråle overskud. Hjælpeløse slankekure og utallige timer i motionscenteret bruger vi for at få det bedre med krop og sjæl. Mange glemmer, at sund mentalt helbred er mindst lige så vigtigt som fysisk velvære. Du kender det måske? Mave- og tarmproblemer døjer mange med, og få ved, at det faktisk kan stamme fra dit psykiske ve og vel. Derfor er en regelmæssig tur til psykologen noget af det bedste, du kan gøre for dig selv.

Det første skridt er accept

Mange forbinder psykiske sygdomme med skam. Sådan bør det absolut ikke være. Alle mennesker døjer i nogen grad med psykiske udfordringer mindst én gang i deres liv, og det er ganske naturligt. Det kan være svært at acceptere, at man har mentale problemer, når man ellers selv synes, at alt burde være i skønneste orden. Det er bare sådan, at man ikke altid kan kontrollere ens komplekse sind. Hvis man har svært ved at acceptere ens psykiske situation, kan det være svært at afhjælpe og forebygge den. Af den grund er accept det første og vigtigste step. I virkeligheden burde alle mennesker overveje at gå til regelmæssig terapi. Man lægger så mange kræfter i at passe og pleje sit ydre, men lige meget hjælper det, når sindet ikke har det godt. Derfor kan man med fordel se på terapisessioner som en tur i Wellness – som en personlig forkælelse. Og det fortjener du!

samtalen

Find den psykolog der passer til dig

Der findes rigtig mange psykologer, og det kan i sig selv være svært at finde den rette. Hvis du leder efter en psykolog Middelfart, er der mulighed for at finde én med speciale på rigtig mange forskellige områder. I nogle tilfælde ved man måske ikke hvilken form for hjælp, man behøves, men også dette kan man få vejledning til. Der er heller ingen skam i at afprøve flere forskellige psykologer. For at kunne være modtagelig overfor ekstern hjælp behøver kemien mellem patient og psykolog at være god. Derfor er det helt essentielt, at man bryder sig om sin psykolog. Det gør også, at den regelmæssige terapi bliver noget positivt fremfor noget angstprovokerende.

Psykologen kan gøre underværker

Når først accepten er der, skal man i princippet bare møde op. I starten kan det være angstprovokerende, men man må huske på, at det hjælper. Psykologen er uddannet i samtaleterapi og ved lige præcis, hvordan sådan en session skal gribes an. Uanset om du er ny eller erfaren patient. Selvom du ikke nødvendigvis ved, hvad I skal snakke om på forhånd, kommer psykologen lige så stille ind på dig. Det kan sammenlignes med en massage… Jo mere der masseres, jo mere bliver der løsnet op. Og når der først er løsnet op i skulderen, så har du det pludseligt bedre i ryggen og i nakken. Før du ved af det, bliver du ufortrødent klogere på dig selv, får fornyet glæde og mærker et finpudset stærkere mentalt helbred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.