Planlæg dig ud af stress og jag før en tur

Andre
Kort
1ssdd22

Står du overfor en længere køretur eller en stor rejse? Hvis du allerede nu ved, at det bliver en stresset omgang, så sørg for at planlægge dig ud af problemerne. Det giver mentalt overskud, at du er forberedt. På den måde undgår du også manglende overblik, hvis der skulle gå noget galt. Her får du gode råd til, hvordan du planlægger din tur så overskueligt som muligt.

Hvor, hvornår og hvem?

Første skridt til mere overskud er at få klarlagt, hvor I skal hen hvornår. Det kan være en tur i sommerhus, en længere køretur til familiefester eller en dag i oplevelsens tegn. Jo tidligere du ved, hvor I skal hen, jo bedre forberedt kan du være mentalt.

Hvis I er flere der skal afsted, kan det være en god ide at lave en fælles kommunikationskanal. Det kan være en e-mailkorrespondance eller en Facebook-gruppe. Hovedmålet er, at du har overblikket over, hvem der skal med, så du kan bevare roen.

Sørg for at have alting printet

Selvom moderne teknologi er hamrende smart og på mange måder ligegyldiggør kort og udprintede billetter, så kan den også svigte. Skal I tage en færge, finde et meget specifikt sted eller bruge en billet til broen, så er det en god ide, at I har printet dem hjemmefra. Selvom I også kan have en back up på telefonen, så kan internet eller strømmen svigte.

Det er en god ide at printe billetter ud nogle dage i forvejen, hvis printeren skulle vise sig at være løbet tør for blæk. Så kan du nemlig nå at købe noget nyt lige her. På den måde når du at have alting klart til dagen for afgang.

Få fyldt brændstof på

Hvad end bilen bruger benzin, diesel eller el, så er det vigtigt, at den er klar til afgang. Med en Easee ladestation klarer du let opladningen af elbilen hjemme. Skal du derimod på en tankstation og tanke, så gør det aftenen før, I skal køre. Når I endelig kører hjemmefra, så giver det ro, at I blot kan køre uden først at skulle omkring en tank eller konstant skal holde øjnene åbne for en ladestation på vejen.

Sørg for at bilen ikke har nogle skader eller skavanker, hvis I skal køre langt. Det er nemlig både spild af tid og penge, hvis I går i stå halvvejs på motorvejen.

Skal I have hunden med?

Skal hele bilen fyldes op med både børn, hund og bagage, så kan det blive en lang tur, hvis ikke du har tænkt lidt over indretningen. Sørg for at børnene har god plads, så de ikke bliver frustrerede på hinanden og manglende bevægelsesfrihed. Medbring blade, tablet eller anden form for underholdning, så de kan holde sig selv beskæftigede.

Skal hunden med, er det en fordel, at den sidder helt omme bagi. På den måde forhindrer du, at der kunne ske et uheld, fordi din hund bliver ivrig. Med et gitter til bil kan du let sørge for, at din bedste ven forbliver tryg og sikker bagerst i bilen.

Gør plads til de spontane udfordringer

Lige meget hvor grundig du er med din planlægning, så vil der altid dukke uforudsete overraskelser op undervejs. Ved at planlægge kan du skabe råderum og luft, så udfordringerne ikke bliver dråben, der får bægeret fyldt med stress til at flyde over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.