Om livsglæde – hvorfor er den vigtig og hvordan fås den?

Livsglæde
1ssdd22

Artiklen her er skrevet af Malene Ratajczak som til daglig bl.a. arbejder med healing. Uanset hvor man er i livet er livsglæde noget af det vigtigste – og også nogle gange det sværeste at finde. Derfor er jeg glad for at Malene ville skrive denne artikel. Værsgo Malene:

Hvad er livsglæde?

Der er mange forskellige aspekter omkring begrebet livsglæde, ikke mindst fordi det at have livsglæde i sit liv er så afgørende vigtigt for, at vi føler os ‘godt tilpas’ og ikke lader – ubevidst – andre såkaldt lavt vibrerende følelser tynge os ned på kort eller lang sigt.

At definere livsglæde er egentligt meget enkelt, for som ordet siger i sig selv: At have en glæde ved livet. At holde af og måske ligefrem elske sit liv, at ville livet. Det giver overskud til at gøre noget for en selv, sin familie og mange andre i f.eks. venne- og bekendtskabskredsen, i idrætslivet, i fritiden generelt.

Der findes også udtrykket at være ’en livsglad person’. Det er en person, der helt generelt er glad for sit liv, måske udtrykt ved at være en positiv person, en person, der er i godt humør generelt set, en person, der har overskud til at lave mange ting i sit liv og at være noget for andre, hvad enten det er den nærmeste familie eller længere ude i bekendtskabskredsen, eller generelt hele den sociale omgangskreds.

Hvordan får jeg livsglæde?

Nogle af de vigtigste fundamentale ting, der giver os livsglæde og livsværdi er:

En elsket partner, børn og dyr, venner og veninder, en stor bekendtskabskreds, en sund og rask krop (og sind), men rækken af andre ting, der giver livsglæde, er dels meget lang, men også meget individuel, bl.a.: rejser, mad, bolig, motion/bevægelse, job/arbejde og læring.

Nogle af de mere individuelle ting er ofte under-områder af de førnævnte, f.eks. at lave gourmet mad, at interessere sig for boligindretning og design, at gå i fitness center, at dyrke yoga, at gå til forskellige foredrag og forelæsninger…. Alt er muligt :-). Men herudover kommer nogle ting, som måske er fundamentale, men som ikke altid bruges som sådan, og det er bl.a. naturen og musik i alle afskygninger.

Og til slut, men på ingen måder mindst: en persons spiritualitet. Jeg oplever, at mange personer, der begynder eller videreudvikler deres spirituelle rejse, også får meget livsglæde indover. For det er uendeligt livsbekræftende, også for ens selvforståelse og den sammenhæng vi er en del af, at åbne op for nye spirituelle energier. Og ikke mindst til vores egen sjæl.

Jeg er selv utroligt glad for den spirituelle kontakt, jeg har. Det giver livsglæde på første række :-). Det gør mig glad for livet, glad for at kunne give men ikke mindst modtage. Glad for at kunne forstå tingene i et større perspektiv og sammenhæng, som giver mening for mig.

Bare kom i gang 🙂

Så ja, livsglæde er mange ting og kan skabes ud fra mange ting og områder – det er bare om at gå i gang med at tage de første, måske små, skridt ud fra det ståsted, man har nu og her. Slip frygt, angst, ligegyldighed, kedsomhed og find lige præcis de områder i livet, der glæder og giver lykke.

Har man større ting indover i sit liv som f.eks. stress og depression, så er målet stadig at finde livsglæde… men igen, stille og roligt, at få ændret de uhensigtsmæssige ting i sit liv, som har fremkaldt disse sindstilstande, og stille og roligt – selvom det nogle gange er rigtigt svært – at kæmpe sig tilbage til et liv, hvor livsglæden er indover.

Det samme gælder, hvis man ikke er en livsglad person af natur, så er det i langt højere grad op til en selv at finde livsglæden, for der er så uendelig mange tiltag, man kan gøre for at slippe det ’ikke-livsglade’ og finde nogle værdier i sit liv, der gør livsglad. ’Bare’ gå om bord når først man vil det og har indset, at det er det hele værd.

Er du interesseret i at læse mere om livsglæde, så tag gerne et kig på min hjemmeside: www.malene-ratajczak.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.