Neuropatisk smerte kan være en invaliderende lidelse

Blog
1ssdd22

Nervesmerter også kaldet neuropatisk smerte kan skyldes flere ting. Ofte ligger et traume eller et uheld til grund for denne lidelse. Det kan også være en følgesygdom af andre sygdomme som gigt og sukkersyge. I tilfælde af et traume kan lidelsen være svær at behandle, men er det for eksempel gigt eller sukkersyge, der er grunden, så kan et kirurgisk indgreb hjælpe mange.

Neuropatisk smerte findes i mindre eller større grad

Der findes mange typer smerter. Forskellige former for smerter kan kræve forskellige behandlingsmetoder og nogle kan slet ikke behandles ordentligt. Man kan blandt andet have smerter i nerverne i mindre eller større grad. Nervesmerter kan være forårsaget af flere ting, men typisk vil det være som følge af en ulykke eller en anden sygdom, som sukkersyge, gigt eller noget andet. At have denne form for smerter betyder, at ens nervesystem sender impulser til hjernen som om, at der er fare på færde, uden at der egentlig er det. Hvad der skulle virke som et faresignal er nu et uprovokeret signal, der bliver sendt til hjernen uden grund. Nogle mennesker oplever dette i større eller mindre grad. I værste kald kan dette være svært invaliderende og medføre nedsat livskvalitet. Man kan tage medicin imod disse smerter, men som med alle andre piller kan de medføre bivirkninger og kræve yderligere behandling imod de bivirkninger. I nogle tilfælde er der endda ingen ønsket effekt af medicinen og en ordentlig behandling er derfor ikke mulig. Hvis du lider af Neuropatisk smerte, et andet ord for nervesmerter, skal du selvfølgelig søge professionel hjælp og ikke bare leve med det og håbe på, at det går over af sig selv. Kontakter du en professionel kan de rådgive dig med hensyn til medicin eller endda foretage et kirurgisk indgreb, alt efter hvad der er retsmæssigt at gøre.

Neuropatisk smerte kan sommetider lindres ved et kirurgisk indgreb

Mange der lider af neuropatisk smerte vil have oplevet op til flere års forløb med konsultationer hos egen læge, hospitaler og så videre uden at være blevet hjulpet på vej til et bedre liv. Dette skal gerne undgås, så folk er invalideret af de gener, som det kan medføre. Det er langt fra alle praktiserende læger, der er i stand til at kunne diagnosticere en person med nervesmerter korrekt. Der er lavet flere studier, hvor man har scannet hjernen på personer med denne form smerter, dog uden at kunne påvise noget endegyldigt. Der kan være flere grunde til dette resultat, men fænomenet er dog ikke afskrevet som rent placebo. Dette er dog på trods af, at der er uenighed blandt forskere. De fleste vil dog erkende, at en operation kan forbedre tilstanden. Det oftest benyttede kirurgiske indgreb består af en form for pacemaker (som man kender en hjerte-pacemaker), der sender et elektronisk signal til hjerne hver gang den pågældende nerve bliver aktiveret og blokerer signalet, så man slipper for den ubehagelige sensation af smerte, som skyldes neuropatisk smerte. Hvis du ønsker flere informationer, så kan de findes på nksk.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.