Brug madlavning som terapi i hverdagen

Andre
forberedelse-madlavning
1ssdd22

Mange synes, det at lave mad er som terapi. Når man står i sit køkken i sine egne tanker, mens man klargør ingredienser til aftenens måltid, kan man komme i en helt terapeutisk stemning.

Ja, madlavning kan sagtens bruges som bekvemmelig terapi i hverdagene. Hvordan kommer man i gang med at lave madlavning gøre dette for en? Læs med, og bliv inspireret til, hvordan du kan implementere madlavning som terapi i din hverdag. 

Par laver mad sammen

Derfor kan madlavning føles helt terapeutisk

Nogle mennesker elsker at lave mad, hvor andre helst springer denne opgave over, hvis det kan lade sig gøre. Er du en af dem som i forvejen er vild med at lave mad, betyder det blot, at det vil være endnu lettere for dig at lade madlavning være en form for terapi i din hverdag. 

Hvordan kan madlavning være som terapi? Som kort berørt i indledningen, erfarer mange når de laver mad, at de kommer i en næsten terapeutisk stemning. Ved at kunne stå i sine egne tanker, mens man eksempelvis hakker grøntsager til aftenens gryderet, falder der en helt bestemt ro over en. Denne ro kan udnyttes som terapi, og dét kan gavne en rigtig meget i sin dagligdag. 

Også de forskellige måder at tilberede mad på kan gå hen og gøre noget godt for psyken. Når den måde man tilbereder sit måltid på føles ekstra hyggelig og hjemlig, bidrager det nemlig blot til den gode stemning. Og til netop dette formål er det at tilberede mad i en stegeso genialt. 

Hvad er en stegeso?

Måske har du ligesom mange også hørt ordet stegeso uden helt at vide, hvad det betyder. Hvad er en stegeso helt præcist for et madlavningsredskab? Og hvorfor er det et must i køkkenet, når madlavning skal bruges som hverdagsterapi?

En stegeso er ikke et specielt moderne eller teknologisk madlavningsredskab – og det er nok også i dette at stegesoens ”terapeutiske egenskaber” ligger. Stegesoer har nemlig eksisteret i mange, mange år – ja, i arkæologiske udgravninger er der fundet stegesoer, som dateres mere end 2000 år tilbage i tiden. 

Hvad er en stegeso så? En stegeso er en form for gryde, som enten kan være lavet af ler, glas eller metal. Ofte er stegesoer udfærdiget i ler, da ler er det materiale, der holder bedst på varmen samt madens smag. Til en stegeso medfølger et låg, som bidrager til at holde, ja, varmen og smagen lukket inde i stegesoen. 

En stegeso er et alsidigt køkkenredskab, der kan bruges til alt fra at opbevare rester, bage grydebrød til at lave velsmagende og nemme gryderetter i. En stegeso må derfor siges at være et must at have i et køkken, fordi den har så mange alsidige egenskaber og kvaliteter. 

Asiatisk aftensmåltid

Derfor er stegesoen perfekt i det terapeutiske køkken

Når det kommer til hverdags-køkkenterapi, er stegesoen det helt perfekte køkkenredskab. Der er nemlig ikke noget mere terapeutisk end at tilberede sit aftensmåltid i en stegeso. At kunne mærke varmen fra stegesoen og den skønne duft af velsmagende mad, er noget af det bedste i hverdagen. Ja, i disse madlavningssituationer falder der en helt speciel ro over en. Dét er køkkenterapi, så det gør noget!

I det terapeutiske køkken handler det netop om at tage sig god tid til at lave velsmagende mad og derefter at indtage maden med alle sine sanser. På den måde er det muligt for en stund at slippe hverdagens bekymringer, og i stedet udelukkende fokusere på at være til stede omkring sit måltid.

Når man udøver denne form for terapi hver dag, vil man kunne mærke mere psykisk overskud – hvilket kan lede til andre store forandringer i dagligdagen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.