Skab dig et overblik, og genvind det mentale overskud

Andre
Stresset mand
1ssdd22

De fleste mennesker kan nikke genkendende til det. Du har travlt, dit overskud er nærmest ikke til stede, og samtidig har du dårlig samvittighed over alt det, du ikke lige nåede i farten. Kravene til os som mennesker har aldrig været så store, som de er i dag, og det er svært at følge med. 

Her får du gode råd med på vejen til, hvordan du genvinder dit mentale overskud og skaber overblik over dagligdagens udfordringer.

Planlæg og strukturer din hverdag

Første skridt mod mere mentalt overskud er at planlægge og strukturere din hverdag. Det lyder måske trivielt, men evnen til at lave en plan og følge den er svære, end man skulle tro. 

Først og fremmest skal du sætte dig ned og trække vejret. Der er en løsning på rodet i dit hoved og med et godt stykke arbejde, skal det nok lykkedes det hele. Efter du har trukket vejret, skal du sætte dig ned med en kalender og skrive alle de ting ned, du skal nå. Når du har fået overblikket over, hvad din næste uge eller måned skal indbefatte, skal du stille dig selv følgende spørgsmål: Hvad skal jeg nå, for at jeg også har mig selv med. Herefter skal du fjerne de ting ved kalenderen, du godt kan undvære. 

I denne proces er det nemlig helt essentielt at evne at sige nej til aktiviteter, for at du kan få dig selv med. Husk at efterlade nogle huller i kalenderen, så der er plads til alle de uventede udfordringer, vi jo ikke kommer udenom. Når dette er gjort, har du en plan og en vej fremad. Herfra bliver det hårdt, men det bliver det hele værd.

Sluk for larmen 

Flotte farverige billeder af smukke piger i bikinier stråler frem på dine sociale medier. Det er hårdt at håndtere. Og det er hårdt, for alle der ser det. At blive konfronteret med urealistiske billeder, der på ingen måde afspejler virkeligheden, kan have en farlig effekt på os. Vi risikerer at føle os forkerte. 

Dette er rigtig usundt for vores velvære og dermed også vore mentale overskud i sidste ende. Hvis vi bruger krudt på at ærgre os over, at vi ikke ligner hende på Instagram hele dagen, er der ikke meget overskud til resten af de daglige gøremål. Derfor er en rigtig god ide at slette de sociale medier. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, da vi mennesker har svært ved at bryde ud af vaner. Men det kan altså give pote på lang sigt. Du kan jo prøve at give dig selv en udfordring, og se om du kan undvære de sociale medier i to uger. Måske ender du med at blive helt afhængig af ikke at have dem. 

Få styr på din økonomi  

Den sidste ting, som fylder hos rigtig mange, er økonomien. Bekymringer om sine økonomiske udfordringer kan simpelthen dræne alt mentalt overskud. Her er nøgleordet igen planlægning og overblik. For hvis du ved, at du har styr på økonomien og har overblikket over fremtiden, så letter det noget af presset. 

Hvis din økonomi er en stor rodebunke, så kan det på den lange bane give rigtig god mening at dedikere nogle dage til netop at skabe sig et overblik. Få styr på, hvad du har indtægter, få styr på, hvad du har af udgifter, og få langt en plan for, hvordan du betaler en eventuel gæld af. 

Hvis du tænker, at et lån ville være den rigtige løsning for dig i denne situation, kan du kigge nærme på kviklanet.dk og få inspiration til, hvilket lån der ville passe perfekt til netop din situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *