Den første vigtige tid efter fødslen

Livsglæde
1ssdd22

Nærhed, dette er ganske enkelt alfa omega for en sund og glad baby. Spædbørn har et enormt behov for at mærke konstant kærlig, tryghed og omsorg – fra både deres mor og far. Det er jo dem baby skal føle sig tryg ved resten af livet. En måde at skabe tæt kontakt er naturligvis ved amning, det giver ganske enkelt et helt særligt bånd mellem moren og den lille ny. Men hvad så med far eller hvis mor ikke kan få amning  til at fungere? Her kan en strækvikle være en kærkommen hjælp. Med en strækvikle kan du altid holde babyen tæt på dig – det gælder i øvrigt både for mor og for far. Det er en ideel måde at være tæt på din baby, giver den alt den nærhed den behøver og samtidig have hænderne fri til at ordne andet end at sidde og vugge barnet fra morgen til aften. Undersøgelser viser, at jo mere tryghed og kærlighed et barn har fået som helt lille, jo bedre trives det som voksen.

Det får simpelthen lettere ved at udvikle evner som empati, venskaber, forhold og generelt danne bånd til mennesker omkring sig.  Sat lidt på spidsen, man skal kende kærlighed for at skabe kærlighed. De første år af dit barns liv, får du populært sagt aldrig igen. Det er de år hvor han eller hun har alle mest brug for dig, så sørg for at yde dit fulde. Det er hårdt at blive forældre for første gang, men hvis du lærer at sætte dine egne behov til side og bare være i situationen som den er, så går det hele meget lettere. Derfor kan man jo sagtens søge støtte i hjælperedskaber som for eksempel en strækvikle.

Ting der gør tiden efter fødslen lidt lettere

Det handler grundlæggende om at omfavne din nye tilværelse, også selvom den indebærer manglende nattesøvn og gylp på tøjet. Så må opvask være opvask og rod være rod for en periode – eller i hvert fald indtil overskuddet lige så stille vender retur. Heldigvis findes der også en række ting, der kan gøre det hele lidt lettere. Strækvikler er geniale, når barnet skal falde til ro og samtidig være helt tæt på mor eller far. En vugge, der stille og roligt kan lulle baby i søvn om aftenen, er også en klog investering. Det samme gør sig gældende for en barnevogn, du kommer til at gå mange lange ture med barnet for at få det til at falde til ro – og som bonus er det bare ekstra motion til dig. Sidst men ikke mindst har en sut igennem årtier været mange udmattede forældres redning. En sut kan få langt de fleste børn til at slappe af og måske spare den trætte mor for endnu en amning midt om natten. Husk at alle kneb gælder, men at nærhed er klart det vigtigste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *