En sund hund skaber ro i sindet

Andre
hvalp

Post Tags

1ssdd22

Ligesom vi mennesker af og til kan gå hen at blive ramt af øjenbetændelse, så gør det samme sig gældende for hunde, der ligeledes kan blive ramt af irritation i øjnene. I de fleste tilfælde er det forholdsvis harmløst, men naturligvis irriterende for hunden imens det står på, præcis som du kender det fra dig selv. Jo hurtigere du opdager, at din hund er ramt, desto hurtigere kan din hund komme i behandling og blive rask igen. Start altid med at vaske det pågældende øje, så er det lettere at se efterfølgende, om øjet fortsat er irriteret, eller om det blot var snavset.

Hvordan ser øjenbetændelse ud?

Hvis du kender til symptomerne på øjenbetændelse, så er du sjældent i tvivl om, hvornår du ser det. Din hunds øje vil være rødligt, det vil være fugtigt og af og til vil det løbe i vand. Der kan også forekomme gult slim, som kan sætte sig i klatter. Hvis hunden har sovet, kan betændelsen være tørret, når den vågner, og hunden kan derfor have vanskeligt ved at åbne øjet selv, da de gule klatter er størknet. Her skal du naturligvis hjælpe til ved at pille det af eller vaske det af, da det ikke er rart for hunden, ikke at kunne åbne sit øje.

hund

Det skal du gøre, hvis du mistænker øjenbetændelse hos din hund

Hvis du har mistanke om, at din hund har fået øjenbetændelse, så skal I naturligvis et smut forbi dyrlægen, som ved konsultationen kan fastslå hvorvidt det er betændelse eller ej. Er det tilfældet, vil du få udleveret en tube med øjencreme, som skal påføres hundens øje dagligt i de kommende dage. Det er vigtigt, at du er flink til at passe behandlingen, så din hund hurtigst bliver klar igen. Her kan du læse meget mere om øjenbetændelse hund.

Hvad kommer det af?

Årsagen til selve øjenbetændelsen hos din hund kan være mange, igen som vi kender det fra os selv. Det kan for eksempel komme at noget støv, som starter en irritation af øjets slimhinder. Det kan også forekomme på grund af virus og bakteriesmitte fra en anden, som har øjenbetændelse. En anden årsag kan være tilstoppede tårekanaler eller det kan skyldes en allergisk reaktion. Dyrlægen har ofte et godt bud på, hvad der ser ud til at være årsagen i hvert enkelt tilfælde, hvorefter behandlingen efterfølgende vil være derefter. I sjældne tilfælde kan det skyldes en svulst i øjenlåget eller andre deciderede øjenlidelser.

Hvordan behandles det?

Øjenbetændelse er nemt at behandle. I de fleste tilfælde kan du nøjes med at skulle smøre eller dråbe øjet et par gange om dagen i et par dage, hvilket er overkommeligt for de fleste. Derudover skal du sørge for at holde øjet og øjenomgivelserne rene ved at vaske med for eksempel saltvand eller andet. Det vigtigste er at holde det rent, for at undgå flere bakterier, som vil kunne forårsage yderligere irritation af de i forvejen irriterede øjne. Derudover skal du naturligvis følge den behandlingsvejledning, som du får med fra dyrlægen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *