Du kan sove angsten væk

Nyheder
1ssdd22

Faste sove rytmer

Hvis du har svært ved at falde i søvn, så er det første skridt at du begynder at danne nogle gode vaner omkring din søvn. Det vil sige nogle faste rammer som du kan forholde dig til.

Det kan eksempelvis være at du hver aften lukker ned for telefonen, din tablet og fjernsynet på et fast tidspunkt. Læs eventuelt lidt i en god og inspirerende bog.

Grunden til at det er vigtigt at få rigeligt med søvn er at, under den dybe søvn stiger dannelsen af væksthomoner og samtidig falder mængden af stresshormoner.

Et godt søvnmiljø er alt

Selv en lille diode der lyser op på din telefon eller fjernsyn kan gøre det svært for dig at falde i søvn da dine øjne automatisk søger mod lys.

Derfor er det vigtigt at du gør rummet så mørkt som overhovedet muligt, det kan du eksempelvis gøre med mørklægning af rummet eller sove med en sovemaske.

Samtidig er det vigtigt at der er et godt klima i selve soveværelset, der skal helst ikke være for varmt og selvfølgelig heller ikke alt for koldt.

En god seng og en god madras er alfa omega for god søvn, hvis du ønsker at læse i sengen inden du slukker lyset, så kan det anbefales at bruge en elevationsseng, da du kan side bedre i sengen. Se denne liste med de bedste elevationssenge i test.

Soveværelset skal have en funktion

Soveværelset skal være så roligt som overhovedet muligt og der skal derfor kun være fokus på at sove og hygge sig med sin partner.

Hvis du eksempelvis har kontor i soveværelset, så kan det være med til at din hjerne konstant tænker over arbejde i stedet for at slappe af.

Undgå kaffe om aftenen

Er du typen som gerne lige tager en stor kop kaffe om aften og derefter undre dig over hvorfor du aldrig kan falde ordentligt i søvn.

Prøv så vidt det er muligt at undgå drikke med kaffein efter kl 16. Det er kaffe, energidrikke og cola. Det samme gør sig gældene for slik og sødt, undgå det om aftenen, det vil gøre underværker.

Sørg for at få motion hver eneste dag

Det er vigtigt at du får bevæget dig hver eneste dag, mange eksperter mener at du skal være i bevægelse minimum 30 minutter om dagen. Det kan være gang, løb eller dans, det vigtigste er blot at din krop er i bevægelse.

en god ide er eksempelvis at motionere tidligt på dagen, eller lige efter du kommer hjem fra arbejde. Kroppen har brug for at kunne falde til ro igen, så motion sent på aftenen er ikke altid det bedste hvis du vil have en god søvn. Læs eventuelt dette indlæg om angst, stress og vigtigheden af motion.

Undgå sovemedicin

Generelt bør du så vidt muligt undgå sovemedicinen. Dan dig nogle gode rutiner og sørg for at få søvnen så naturligt som muligt.

I stedet for medicin kan du eksperimentere med at tage et varmt bad inden sengetid, kamilethe, eller varm mælk med honning. Her kan du se hvad der er godt til at få kroppen ned i tempo og hvad du skal undgå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.