Drømmer du om at blive psykoterapeut?

Blog
1ssdd22

Har du længe gået med en drøm om, at have dagligt virke som psykoterapeut eller er det en impulsiv idé, der pludselig er dukket op? Uanset hvad, så bør du naturligvis gøre dig selv og ligeledes også dine klienter den tjeneste at uddanne dig indenfor området, inden det er noget, du vælger at give dig i kast med. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der findes mange psykoterapeut i Danmark og derfor er det selvfølgelig også en nødvendighed, at du er i stand til at skille dig ud fra mængden ved eksempelvis at have en god uddannelse og nogle særlige kompetencer. Det kan du få flere steder og på flere måder, hvorfor det er vigtigt at vælge med omhu.

Hvad er omdrejningspunktet for en psykoterapeutisk uddannelse?

Hvis du har i sinde at tage en psykoterapeutisk uddannelse, så skal du naturligvis være opmærksom på, at det kan være forskelligt fra uddannelsessted til uddannelsessted, hvad omdrejningspunktet er og hvad der reelt set vil være i fokus. Det anbefales på kraftigste vis, at du vælger et sted, hvor det primære fokus og dermed også omdrejningspunktet er personlige terapeutiske kompetencer, der vedrører evnen til nærvær og autencitet, så du kan være i kontakt med klienten. Det er blandt andet noget, du lærer ved at arbejde med dig selv ud fra et psykoterapeutisk synspunkt, da du skal arbejde med dig selv, inden du kan arbejde med andre. Lyder det spændende og som noget, der appellerer til dig, så se mere på www.sensetik.dk.

Hvordan foregår én sådan uddannelse?

Det skal først og fremmest understreges, at det igen er et punkt, der kan variere meget af, hvor du vælger at tage denne uddannelse henne. Hvis du vælger at følge linket ovenfor og dermed også at tage en uddannelse hos Sensetik, så vil det foregå i en gruppe, der mødes 8 gange årligt gennem 4 år. Det foregår desuden på såkaldte internatworkshops, der har en varighed på enten 3 dage eller 5 dage – det er oftest halv af hver, hvilket også er ensbetydende med, at du får i alt 128 kursusdage fordelt på fire år. Det betyder også, at der faktisk er rig mulighed for at tage denne uddannelse ved siden af et dagligt virke inden for samme eller en anden branche, da et arbejde godt kan passes imens.

Individuel psykoterapi er et krav

Som det også er nævnt tidligere, så kræves det, at du arbejder med dig selv ud fra et psykoterapeutisk synspunkt, inden du er i stand til at kunne arbejde med andre. Det naturligvis også derfor, at der i forbindelse med en såkaldt Sensetik-uddannelse, vil stilles krav til fortløbende individuel psykoterapi. Endvidere, så stilles der også krav til supervision ved på eget klientarbejde på sidste del af uddannelsen, hvis du har et ønske om at opnå en såkaldt terapeutcertifikat. Det er naturligvis også ensbetydende med, at du kan være sikker på, at det er en uddannelse, der leder til en særdeles god teoretisk viden og praktisk erfaring med psykoterapeutisk arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.