Overvind fødselsdepressionen med købsterapi

Andre
1ssdd22

Shopping. Måske elsker du det. Måske hader du det. Uanset hvad er det en ret almindelig del af den moderne hverdag. Måske er du typen, der med glæde kan bruge flere timer på at browse produkter på forskellige hjemmesider. Hvis du nogensinde har shoppet, mens du har følt dig nede eller stresset, er du helt sikkert familiær med den glæde, der kan komme ved at købe et nyt produkt eller blot kigge på for eksempel tøj på nettet. Det er det, der på engelsk bliver kaldt retail therapy – altså købsterapi.

De positive ting ved købsterapi

Der er lavet mange studier indenfor købsterapi. På den ene side viser uplanlagt shopping en stigning i humøret på respondenterne. På den anden side viser, at når man modstå fristelserne af impulskøb, får man også denne stigning af humøret. Denne stigning i humøret har også vist sig at vare lang tid efter selve købet. Købsterapi indeholder ofte heller ikke de negative ting, der kan være ved et køb som for eksempel fortrydelseskøb, skyldfølelser eller angst. Så selvom købsterapi ofte forbindes med at bruge for mange penge, fandt studierne, at dette ikke var tilfældet, da de fleste respondenter var indenfor deres respektive budget under forsøget. Dertil skal det også huskes, at købsterapi kun virker, hvis man gør det i moderation. Hvis man bruger det som terapi hele tiden, mister det sin virkning og kan i stedet gøre en mere ked af det eller stresset, da man så bruger flere penge end, man forudsatte.

Få kontrollen tilbage

Alle disse positive ting ved købsterapi kan altså hjælpe dig af med din fødselsdepression ved for eksempel at købe gode nye produkter til dig og din baby. Her har virksomheden MamaMilla masser af gode muligheder indenfor pusletasker og puslemadrasser. Køb MamaMillas flotte produkter fra Cama Copenhagen og giv dig selv lidt købsterapi. Grunden til at købsterapi virker er, at når man føler sig ked af det eller deprimeret, føler mig sig ofte også magtesløs og uden kontrol i sit liv. Her går købsterapi så ind og giver en følelsen af kontrol, når man skal tage en beslutning om at købe eller ikke købe et produkt. Derfor kan købsterapi også hjælpe med at genvinde kontrollen under en fødselsdepression, hvor man føler sig ude af kontrol i forhold til ens nye hverdag. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.