God mad og en gåtur er ren lykke

Andre
skovsti

Post Tags

1ssdd22

Stress eller depression er noget, som de fleste af os bliver ramt af på et eller andet tidspunkt i vores liv. For en tid kan det være rigtig svært at forestille sig, at man virkelig får det godt igen, når både hoved og krop lukker ned. Der er ingen nem vej ud, men god mad og en gåtur hver dag, kan være en overraskende god start.

sovende

Det kan ikke understreges nok

Vi har allesammen hørt det, når de kloge hoveder fortæller, at vi får det bedre psykisk, når vi får det bedre psykisk. Sjovt nok fordi der er noget om snakken. Motion gør uendelig meget godt for kroppen, både på kort og på lang sigt. Men, det er ikke nemt at komme afsted i motionscenter, eller til fodbold hver anden dag, når man har det psykisk dårligt. Heldigvis behøver det ikke være så svært. Motion kan nemlig være rigtig mange ting.

Undersøgelser viser, at et voksent menneske skal gå cirka 10.000 skridt om dagen for at holde sig fysisk godt i gang. De fleste går næsten halvdelen i løbet af en almindelig dag. Resten kan klares med en helt almindelig, hyggelig gåtur i en halv time eller en time, i det tempo man bedst kan holde til. Ud over at det er sundt for kroppen at gå, udløser den fortsatte aktivitet også et stof i hjernen, der får os til at føle os gladere og bedre tilpas. Mere kan man næsten ikke ønske sig.

De små gode vaner

Det ekstra overskud man ofte føler man får fra en rask gåtur, specielt når vejret er godt, skal selvfølgelig udnyttes. Små nye vaner kan finde plads i dagligdagen, indtil man lige så stille har fundet balancen igen. Det er stadig rigtig godt at fokusere på sin krop og sit fysiske velvære, mens man samtidig arbejder på det psykiske, allerhelst med professionel hjælp.

God mad kan være svært at få tid og overskud til, når hverdagen ikke rigtig hænger sammen, men kan samtidig virkelig hjælpe med at give mere energi og glæde. Forsøg at finde nemme, sunde løsninger, der ikke kræver for meget, og gem de mere spændende eller eksotiske retter til de dage, hvor der virkelig begynder at være overskud igen.

pasta

Nyd tiden under dynen

Med en depression hængende over hovedet, kommer man nemt til at bruge meget ekstra tid i sengen, selv om man ikke nødvendigvis kan sove. God søvn og generel velvære hjælpes dog godt på vej af motion, god mad, sex og samvær. Tiden under dynen kan derfor sagtens blive brugt meget mere konstruktivt. Selv hvis man ikke har selskab, hjælper det stadig meget mere end man tror. Se mere her om muligheder for sexlegetøj, og fordelene ved sexdating.

Det er en sej og hård kamp at finde tilbage til der, hvor man virkelig har det godt igen. Men, når disse ting er på plads, når man rent fysisk har det meget bedre, er man allerede kommet rigtig langt, og det er hele kampen værd i sidste ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.